فروشگاه تی جی بازار

پشتیبانی واتساپ

همه ی مقالات

کاهش نویز (Noise) خط اینترنت مودم ADSL
کاهش نویز (Noise) خط اینترنت مودم ADSL
نویسنده: یاسر دهقان
تاریخ انتشار 7 آذر 1402

کاهش نویز (Noise) خط اینترنت مودم ADSL یکی از سوالات رایج است چرا که روز به روز به تعداد استفاده کنندگان از اینترنت افزوده می‌شود; از همین رو، نیاز به بسترهایی که مردم بتوانند توسط آن‌ها به راحتی و بدون دغدغه به شبکه جهانی اینترنت متصل گردند بیش از پیش احساس می‌شود. از مهم‌ترین بسترهایی که در حال حاضر در بسیاری از نقاط جهان و من جمله ایران استفاده می شود، خطوط اینترنت پر سرعت ADSL است که مزایای مختص به خود را دارد. البته در این سرویس مشکلاتی از قبیل نویز ایجاد می‌شود که شاید مهمترین دلیل اختلال در ارتباط شبکه‌ای باشد.  برای آگاهی از هر آنچه که مربوط به نویز اینترنت خط مودم ADSL می‌شود با مجله برقچی همراه باشید تا خودتان چاره‌ای برای افزایش سرعت اینترنت و حذف اختلال بیندیشید.

نویز اینترنت خط ADSL چیست؟

هر نوع اختلال که سبب شود ارتباط با مشکل مواجه شود، نویز نامیده می‌شود. قطع و وصل شدن خط، صداهای نامناسب و دیگر عوامل، سبب ایجاد نویز شده و پیام رسانی در سیستم شبکه را دچار معضل می‌کنند. در این مقاله منحصراً قصد داریم تا در مورد راه های کاهش نویز در خطوط ADSL صحبت کنیم.

🛒 خرید  مودم های ADSL/VDSL و مودم های 4G/LTE در فروشگاه تی جی بازار

راههای تشخیص نویز در خط تلفنی که اینترنت ADSL دارد

به منظور ورود به تنظیمات مودم به کمک آدرس ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ و وارد کردن نام کاربری و رمز عبور، می‌توانید وارد این کنسول شوید. عموماً نام کاربری و رمز عبور، عبارت admin است و اگر نتوانستید به کمک این عبارت وارد شوید از شرکتي که از آن‌ها اینترنت خود را خریداری کرده اید، این مشخصات را جویا شوید.

پس از ورود به تنطیمات مودم یا روتر، به بخش Status یا Stactics وارد شوید. در این بخش شرایط کلی دیوایس و اینکه آیا واقعا نویز دارید یا نه نمایان خواهد شد. اما دو معیار در تعیین میزان نویز مهم‌تر از بقیه هستند، یکی Line Attenuation که نمایانگر این است که تضعیف یا از بین رفتن سیگنال در خط تلفن شما به چه صورت است. این معیار دارای یک بازه عددی است که هر قدر کوچکتر باشد، بهتر است. مثلاً اگر این عدد ۲۰ باشد وضعیت خط تلفن از لحاظ میزان نویز بسیار عالي، بین ۲۰ تا ۵۰ متوسط و بیشتر از ۵۰ نیز نمایانگر یک مسئله حاد در خط تلفن شما خواهد بود.

معیار دیگر میزان SNR  دستگاه شما است. این کلمه خلاصه شده عبارت Signal To Noise Ratio است که به شما نشان می دهد در قیاس با سیگنال مفید چه میزانی سیگنال مزاحم دریافت می کنید. همچنین بحث شاخص SNR نیز باید مورد توجه قرار گیرد که برای فرآیند دانلود به شکل   Downstream  و فرآیند آپلود به شکل Upstream نشان داده می شود. به بیان دیگر، شاخص SNR مثلاً در عدد ۱۲ به ما اعلام می کند که نویز زیادی در خط تلفن ایجاد می شود. این عدد اگر میزانی برابر با ۲۰ را داشته باشد، کیفیت معمولی از لحاظ میزان نویز را، نشان می دهد و در صورتی که عددی در رنج ۳۰ تا ۳۶ نمایش داده شود، یعنی خط تلفن، از لحاظ میزان نویز وضعیت بسیار مطلوبی دارد. در این پارامتر بر عکس پارامتر قبل هر چه عدد بزرگتر باشد، شرایط بهتر خواهد بود.


اقدامات لازم برای حذف نویز از اینترنت مودم ADSL

       
  •  در خطوط ADSL از یک دستگاه به نام اسپلیتر استفاده می‌شود که دو پورت RJ 11 دارد. یکی از این پورت‌ها به تلفن و دیگری به مودم وصل می شود. به کمک دستگاه اسپلیتر، صدا و داده شبکه از هم جدا می‌شوند. اولین اقدام شما در جهت کاهش نویز مودم این است که این دستگاه را تعویض کنید و به کمک دستگاه جدید این شرایط را بسنجید.
  •    
  •  مورد دوم در جهت کاهش نویز (Noise) خط اینترنت مودم ADSL این است که خط تلفنتان را بررسی کنید. برای این منظور گوشی تلفن را بردارید. اگر صدایی شبیه خرخر از آن خارج شد، به بررسی مسیر خط بپردازید. باید بدانید که زوج سیم های تلفن نباید با هم تماس داشته باشند و روکش آن ها نیز مشکلی نداشته باشد. همچنین اگر مسیر کابل از کنار کابل فشار قوی یا سه فاز رد شده باشد یا کابل تلفن به همراه کابل برق درون یک داکت باشند، باعث ایجاد نویز در خط تلفن شما می شود.
  •    
  •  مسیر کابل تلفن را در ساختمان، اگر از کنار وسایلی چون آسانسور، مایکروویو، هیتر برقی و هر وسیله مشابه رد شده بررسی نمایید، چرا که همگی سبب ایجاد نویز بر روی خط تلفن می گردند. اگر کابل به شکل روکار در ساختمان مسیردهی شده، گذر زمان و شرایط جوی می تواند سبب پوسیدگی آن شود. اگر پوسیدگی اتفاق افتاده باشد، نفوذ آب باران خود می تواند مشکل آفرین باشد. علاوه بر موارد بالا هر چه میزان طول کابل تلفن بیشتر شود احتمال داشتن نویز در آن، بالا می رود.
  •    
  • مورد بعدی این است که شما دستگاه‌هایی از قبیل فکس، تلفن های بیسیم، Caller ID، صفر بند، کارتخوان، سه راهی‌های برق یا تلفن را بررسی نمایید. این دستگاه ها به نوبه خود می توانند در ایجاد نویز بر روی خط تلفن سهیم باشند، لذا آن‌ها را از این منظر بررسی کنید. همچنین بهتر است گوشی موبایلتان حدالمقدور از مودم فاصله داشته باشد، چرا که می تواند باعث ایجاد نویز در خط تلفن شود.
  •    
  •  در صورتی که در کنار مودم یا روتر شبکه از سه راهی‌هایی با کابل بلند استفاده می کنید و از آن بدتر اینکه اگر آن‌ها را به شکل حلقه درآورده باشید، به دلیل میدان مغناطیسی حاصله از جریان برق این کابل ها، نویز بر روی خط تلفن شما ایجاد خواهد شد. حتی اگر به جای سه راهی، کابل شبکه را به همین فرمت استفاده کنید، از آنجایی که در این کابل هم الکتریسیته وجود دارد، می تواند باعث ایجاد نویز شود. بنابراین بهتر است سه راهی هایی با اندازه کابل‌های کم و کابل‌ شبکه کوتاه را به کار ببرید، یا اینکه اگر نمی توانید بر روی کابل های نامبرده برای کاهش نویز از فویل آلومینیومی استفاده کنید.
  •    
  • مورد بعدی در جهت کاهش نویز استفاده از دستگاه نویزگیر یا اسپلیترهای اضافه است. گاهی اوقات خاموش و روشن شدن چراغ DSL مودم (با وای فای اشتباه نشود) نمایانگر وجود نویز در خط تلفن است. به همین منظور به کمک دو عدد نویزگیز می توانید نویز خط را کنترل کنید. در واقع خود اسپلیتر به منزله یک نویز گیر عمل می کند و با اتصال همه این بخش ها به هم می‌توانید نویز را مهار کنید. البته اگر مشکلی برای اینترنت شما ایجاد شد، یکی از نویزگیرها را کم کنید و با دو نویزگیر فرآیند را انجام دهید. هم چنین بهتر است از یک کابل تلفن مسی استفاده نمایید.

       
  • گام آخری که می توانید انجام دهید تا نویز مودم تلفنتان کاهش پیدا کند، این است که نرم افزار مودم را آپدیت کنید. ممکن است سرویس‌های مخابراتی پس از بروزرسانی بستر خود،  نتوانند با مودم شما به خوبی ارتباط برقرار کنند. لذا بهتر است مودمی را استفاده کنید که شرکت خدمات دهنده اینترنت به شما مشخصات آن را داده است.

اگر مشکل نویز مودم ADSL برطرف نشد چه کاری باید انجام دهید:

  • این مشکل ممکن از سوی مخابرات یا شرکت خدمات اینترنتی شما باشد چرا که بر اثر تعمیرات خطوط این نویزها ایجاد می شود، پس بهتر است مدتی را صبر داشته باشید.
  • در سیستم شما یا شبکه تان اگر در یک مجموعه هستید ممکن است  به دلیل وجود یک ویروس، حجم اینترنت شما از بین برود بدون اینکه شما از آن خبر داشته باشید.
  • نهایتاً در صورتی که یکی از کاربران شبکه دانلود با سرعت بالا به کمک نرم افزار خاصی را انجام دهد، می تواند سرعت شبکه را کمتر و شائبه وجود نویز را ایجاد نماید.

دیدگاه و نظرات کاربران